img1
img2
img3
Spomin na ustanovitelja MoPZ Pobje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 13 Avgust 2013 19:04

bernardcukV avgustu se vsako leto spomnimo Bernarda Čuka, ustanovitelja našega zbora.

Tokrat vam objavljamo članka, ki ju je napisal kot glavni urednik Črnovščana, v glasilu KS Črni Vrh leta 1982, saj so prav danes pričeli z izkopom za novi vrtec in na Špičastem vrhu pa postavljajo nov komunikacijski stolp.

VRTEC                           

Dolgoletna želja krajanov je skoraj izpolnjena. Vrtec je dograjen, tudi oprema je tu. Čeravno je gradnja draga zaradi arhitektonskih nesmislov (tu mislimo kolone pred vhodom in na zadnji strani, ki zelo lepo predstavljajo stavbo, vendar pa je zaradi njih cena gradnje narasla). Upajmo, da bo ustanova dobro zaživela. Kaj predvidevajo odgovorni, se še ne ve. Zaenkrat je znano samo to, da bo en oddelek zapolnjen, drugega pa bi zasedla mala šola. Ogrevanje je tudi rešeno. Cevi iz kotlarne gozdarstva so speljane. Upajmo, da bo Zidgrad pohitel z dimnikom. Sedanji namreč ne odgovarja. Verjetno bo do novega leta zadeva le stekla. To ne bo sad dela naših rok, pač pa plod številnih intervencij, razgovorov, sestankov in podobnega. Tu je še vprašanje ureditve tistega dela vrtca, kjer naj bi gojenci preživljali svoj prosti čas – rekreativni čas. Rečeno je bilo, da bo to uredila Krajevna skupnost. Morda bi to deloma že bilo narejeno, če ne bi na občinski skupščini mečkali z ureditvijo lastništva.

STOLP V ZADLOGU

Špičasti vrh v Zadlogu ima nadmorsko višino 1128 m. Tu so zadloški mladinci letos postavili razgledni stolp. Kaj je v to delo vloženega? 300 delovnih ur, 200 kg cementa, 3 kubike lesa, 15 traktorskih ur, za 260 000 Sdin barve, žaganje in še marsikaj. Stolp je visok 8 m. Poudariti je treba, da je zgrajen popolnoma prostovoljno od A do Ž. Tudi material je bil darovan.

MoPZ Pobje

 

Prihajajoci dogodki

No events

Avdio

Open in new window
JoomLine

Video

Facebook


mount athos

Podporniki

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Povezave

Pasica
Pasica